Die letzten Artikel

"Idi iz mojih snova"

Veröffentlicht von bossana-ana im Blog  bossana-anas-blog vor 2 Monate

"Idi iz mojih snova" Iako ne zelim sanjam te nocima gledam u tvoja razlicita lica, kako mijenjaju maske neiskrenosti i svaka se pripija kao pijavica... Uzalud trazim u tebi ljubav koju sam ti dala...

"Ulicna svjetiljka"

"Ulicna svjetiljka" Kisa se lijepi za moje lice, dok ja koracam niz puste ulice, koraci odzvanjaju u tamnoj noci, kao da prkose mojoj samoci... A ja samocu upravo trazim i hladnu kisu bol da...

"Stara rana"

"Stara rana" Sjecanja naviru, odvajaju tvoj lik sa zaboravljene strane srca mog, ulicom koracas, ne okreces se, odlazis zauvijek uz eho koraka tvog... Gledam te sad kao i onda, ne skidam pogled sa...

"Kao nekad"

Veröffentlicht von bossana-ana im Blog  bossana-anas-blog vor 3 Monate

"Kao nekad" Kad god sklopim oci snene ti si tu, pored mene kao nekad... Bio si zvijezda moje noci postao buktinja moje ponoci a ja, u snovima vidim te kao nekad... Vratila bih opet dane, vratila...

"Kako da zaboravim"

"Kako da zaboravim" Ovo dijete utjesiti sto u meni place, ovu bol preboliti sto boli sve jace, plasim se da necu moci, ni sjecanje na tebe nece mi pomoci... Sagorijevam kao sibica bez vatre, u meni...

"Umiranje na rate"

"Umiranje na rate" Da idem dalje snage mi treba, vode mi fali, fali mi hljeba, vazduh je skup mnogo ga nemam , na rate i moje umiranje spremam... Sve oko mene pocelo da blijedi nista se ne...

"Kad zivot prestane kucati"

Veröffentlicht von bossana-ana im Blog  bossana-anas-blog vor 4 Monate

"Kad zivot prestane kucati" Sumnjala nisam u srecu moju onog dana kad sam izgovorila rijec: "Da"!!! Sumnjala nisam u ljubav tvoju kad je burma na mom prstu zablistala... Sumnjala nisam da ljubav...

"Vir uspomena"

"Vir uspomena" Emocije tjeraju suze bez jecanja i plakanja, emocije nadimaju grudi do eksplodiranja... Nemir je unio glas sa druge strane zice, cula sam samo "Ja sam" i vec sam ugledala lice......

"Krvopija"

"Krvopija" Samoca grize za srce za dusu samoca steze sve vise za gusu ona je kao pijavica bez duse bez srca i bez lica... Drustvo njeno je nepozeljno ali samoci je sve svejedno u stopu prati ujeda...

"Poslije mnogo milja"

"Poslije mnogo milja" Ja odlazim, rekoh sebi, ali sam to precutala tebi, odlazim daleko u potrazi za srecom samo sa jednom upaljenom svijecom... Ona mi je drug promrzloj u noci ona me tjesi da ce...