Die letzten Artikel

"Zena bez imena"

Veröffentlicht von bossana-ana im Blog  bossana-anas-blog vor 14 Tagen

"Zena bez imena" Zena bez imena ja sam samo, koja je na putu u prolazu tamo, prema oluji koja se sprema, da me sakrije, da me nema... Zena bez imena u ogrtacu crnom, nevidljiva sjena opijena vinom...

"Svejedno ti je"

Veröffentlicht von bossana-ana im Blog  bossana-anas-blog vor 14 Tagen

"Svejedno ti je" A sta znas ti o meni, sta znas ti o jednoj zeni cije srce slobodno nije, jer u sebi umrlu ljubav krije... U glavi imas samo jedno, za ono drugo ti je svejedno, slijep si za...

"Daj mi ruku, Andjele"

Veröffentlicht von bossana-ana im Blog  bossana-anas-blog vor 15 Tagen

"Daj mi ruku, Andjele" Andjele, povedi me, tamo, gdje ides sam, zelila bih uz tebe biti kad se rasprsi moj san, jer u snove ne vjerujem ja, oni su puka carolija, u kojima nema za stvarnost mjesta,...

"Zbogom"

Veröffentlicht von bossana-ana im Blog  bossana-anas-blog vor 15 Tagen

"Zbogom" Lezala sam u narucju tvom, imala sam tebe, imala sam dom, mislila sam ostaricu s tobom, umjesto toga rekao si: "Zbogom"... U zagrljaj druga ti je pala, istog trena sreca je nestala, s...

"Ostani tu, Golube"

Veröffentlicht von bossana-ana im Blog  bossana-anas-blog vor 17 Tagen

"Ostani tu, Golube" Sleti mi na rame, Golube, rasiri krila kao da su moja, pokazi mi kako se leti, biti cu pratilja tvoja... Na uho mi sapni odakle dolazis, da li je bio naporan let, sija li sunce...

"Poljubi, pa idi"

Veröffentlicht von bossana-ana im Blog  bossana-anas-blog vor 17 Tagen

"Poljubi, pa idi" Poljubi me kao onda kada smo se davno sreli, poljubi me za oprostaj da osjetim dah tvoj vreli, poljubi me pa onda idi u noc da te niko ne vidi da zadnji put smo bili skupa, da ne...

"Zaboravi"

Veröffentlicht von bossana-ana im Blog  bossana-anas-blog vor 19 Tagen

"Zaboravi" Otisao si... Zar je vazno kako mi je poslije tebe??? Odnio si smijeh djevojcice uz koji ti je poklanjala sebe... Idi sam... Idi putevima nase srece i uzdaha... Ja sam vec davno nestala...

"Ne trudi se, mili moj"

"Ne trudi se, mili moj" Tvoj glas, mili moj, bacio me iz ravnoteze, imala sam osjecaj po srcu da me reze, jurnula je krv u moje blijedo lice, bljesnule su u ocimam nevidljive varnice... Nisi smio,...

"Eho bez glasa"

"Eho bez glasa" Uzalud je bjezati od tebe, od sebe, vracati se ponovo na puteve proslosti, na mjesta koja nekad samo nasa bjese i moliti ljubav da nam oprosti... Uzalud je dozivati izblijedjele...

"Ako cujes uzdah!

"Ako cujes uzdah! Prodji kao stranac bez pozdrava ciji pogled luta negdje iznad glava, prodji pored mene ne zaustavljaj se, neizgovorene rijeci zadzi, molim te, za se... Znam, ako te vidim...